ponedjeljak, 11. kolovoza 2014.

Bling, Bling - L's Bling :)



 Lijep pozdrav dragi moji...


Još prije sam vam pisala i pričala o tome da volim unikatne rukotvorine, bilo da se radi o ručnim radovima koji imaju svrhu dekoracije u kući ili stanu ili pak o nekom ručno rađenom nakitu i sl. Važno je reći da volim rukotvorine, jer ipak kad kupite nešto od toga znate da imate nešto posebno, ručno rađeno, oko čega su se nečije ruke danima trudile, i radile da bi dobile lijep finalni proizvod. Također znate da imate nešto što je unikatno, neobično, nešto što će vas ili vašu kuću činiti posebnom. U prošlim postovima sam pisala o ručno rađenim vazama i ostalim dekoracijama, a ovaj post posvećujem ručno rađenim torbicama.

...Nastavite čitati, jer vjerujte mi ovo još niste vidjele ...


Odavno sam imala u planu da pišem o djevojci koja radi super, super, nakit, međutim uvijek bih nekako to smetnula, i ne bih napisala post, ipak i ovaj put post o tom nakitu će da sačeka, jer ću prvo da pišem o torbicama.
Naime, i ja spadam među djevojke koje vole torbice, velike male, pismo, vrećaste, ma sve, ali naročito volim neke neobične torbe, za koje znam da ih nema ili ne nosi svaka druga cura u gradu. Ne patim ja od toga da samo ja moram imati nešto i sl, ali volim da se izdvajam iz uniformisane mase.

Moguće je da ste do sad na Facebook-u naišle na profil ili stranicu Prodaja nakita L's bling ili L's bling  moguće je da ste od nje do sad nešto i kupile, ne znam, ali ukoliko niste ja vam toplo preporučujem da trknete na njen profil ili stranicu ida vidite nakit i torbice koje ona radi.
U moru unikatnih rukotvorina koje danas nažalost pomalo liče jedne na drugu, jer dolazi do krađe ideja i kopiranja naišla sam na nju. Potpuno drukčiji rad od onoga što danas viđamo. Prvi put kad sam vidjela taj profil ostala sam zaljubljena u nakit, tek kasnije sam upoznala djevojku koja ga izrađuje tako da vam mogu potpuno objektivno pisati o tome.

Međutim ono što je mene naročito očaralo su torbice, koje ćete vidjeti u ovom postu. Ona je pronašla jednu neobičnu ideju, a to su torbice rađene od gramofonskih ploča. Kad sam prvi put čula da planira napraviti takvu torbu, dugo sam razmišljala kako to uopće treba da izgleda, onda sam malo "guglala" i vidjela neke slične ideje, pa sam sebi to mogla bolje predočiti.
Prvo je napravila ruksak od gramofoske ploče, i on je dobio ime Mišo, jer je rađen od ploča ni manje ni više nego Miše Kovača.

Taj ruksak izgleda ovako:





E sad... nakon Miše djevojke su se počele raspitivati o tome da li je moguće da se izradi još takvih torbica, i tako je došlo do prve kolekcije torbica napravljenih od gramofonskih ploča i kože.
Slijede slike torbica, a onda nastavljamo ... :)


Black Leaves

Brown Leather


In Black We Trust



Mad Hatter



Breakfast at Tiffany's



Vjerujem da se ni vi ne biste mogle odličiti koju biste za sebe izabrale, ali eto ako baš moram reći mene je najviše očarala Breakfast at Tiffany's, logično :P


Pored torbica od kože i gramofonskih ploča izradila je dvije torbice ni manje ni više nego oklopa za stare kasete. Meni ni to nikad ne bi palo na pamet, ali zato smo sestra i ja postale vlasnice jedne takve torbice. Ne mogu da je se nagledam, i dobila je posebno mjesto u mojoj sobi - sve po zaslugama. :)

Torbica izgleda ovako:






Video Killed The Radio Star



Pored ove ima još jedna, a ona izgleda ovako:


Video Killed The Radio Star
Moram napomenuti da je moja sestra ostala zaluđena ovom torbicom ...

Ukoliko vas zanimaju ove torbice, možete se obratiti na linkove koje sam vam gore ostavila. Ukoliko volite da imate nešto posebno, unikatno, i nešto što se ne viđa na ulici svaki dan, odlučite se za ove torbice. Ja počinjem da skupljam pare, i planiram i ja sebi dodati jednu u kolekciju. :)

Ovako ćete imati nešto u šta je utkana duša onoga ko je radio. Vješti prstići male Leane su napravile torbice vrijedne spomena i divljenja i zaslužile su da imaju ssvoj post. Pored svega navedenog vjerujte mi surađivat ćete sa vrlo ljubaznom i prijatnom osobom, što je moram priznati danas postala rijetkost.


Napominjem torbice su rađene od gramofosnkih ploča i prave kože. Pored navedenog materijala korišteni su kristali, alu lanac, eko koža, brušena i lakirana (prava) koža, posrebrena žica, nitne, umjetni biser, boje otporne na sve vremenske uslove.
Također, korištena je i čvrsta špaga kao kaiš (moguće ih je smanjiti do željene dužine dok je maksimalna dužina upisana za svaku torbu pojedinačno) a dio koji prelazi preko ramena je obložen mekanom eko kožom.
Unutrašnjost torbe je postavljena tako da ništa "ne zvecka" a sve ostale pojedinosti i detalje vezane za određenu torbu možete vidjeti u opisu fotografije iste.



Cure drage znam da je post malo duži, ali drukčije nije išlo...


Hvala na čitanju! :*

4 komentara:

 1. hoces mi poslati njen kontakt da je mogu predstaviti na portalu?

  evo ti mail: info@bloiss.com

  OdgovoriIzbriši
 2. Svaka joj cast na kreativnosti, a tebi hvala sto si nam je predstavila :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Oh vidjet ćete u nekom od narednih postova kakav tek nakit radi - da pamet stane :) :*

   Izbriši