utorak, 8. studenoga 2011.

Old Hollywood glamour!

Bring back old Hollywood glamour!

Prije nego što počnem pisati "roman" ha, ha želim da čestitam Bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN! Nadam se da ste se lijepo proveli, da ste se najele slanih i slatkih jela koje se inače pripremaju za Bajram, jer ja jesam! :)

Za Bajram se nisam slikala :/ jer sam zaboravila svoj mobitel, a baterija na sestrinom je bila potpuno prazna, eto i to se dešava :/  a  pošto nisam par dana ništa stavljala na blog, evo ipak malo slika da osvježim isti. Jučer smo imale mali simpatični photoshooting, moram vam reći da sam se smrzla, ali valjda je vrijedilo svega. Bilo je zaista hladno, čak je i kiša počela padati, ali se nismo dale omesti. Čim dobijem slike pokazat ću vam, naravno! :) U ovom postu ću vam dočarati malo Hollywood-skog glamura, kada su žene bile dame, u divnim haljinama, sa frizurama, savršenim makeupom. Žao mi je što su to sve davno prošla vremena, i što danas žene sve manje i manje cijene sebe. Danas je nastupio veliki nedostatak samopouzdanja, kada žene bi svašta obukle, ali ih strah komentara okoline. Jasno je da će komentara dobrih, ali i onih zlih uvijek biti, ali na to se ne treba obazirati. Zašto da nam neki zlobnik uništi dan? Zašto mu dopustiti da uspije u svome naumu. Smiješno. Uvijek se treba oblačiti za sebe. Gledati samo ono što se nama sviđa, a ne samo ono što se sviđa ljudima. Mnogi danas trude se pratiti trendove, pa smatraju da ukoliko to neko ne radi nije IN! Naš naprotiv, treba imati nešto svoje, može to biti i neki moderni look, ali neka bude unikatan. Ljudi će uvijek pričati, jer je nemoguće da se svidimo svima. Ja lično volim neobični outfit, miješati, moderno, retro, vintage, zapravo oblačim sve što je mom oku lijepo i naravno ono što mi je udobno. Uvijek dodajem neke detalje, da sve to izgleda neobino. Živim u maloj sredini, pa uvijek ima pogleda, ali meni to ne smeta, čak štoviše i pašu mi, znači da sam uspjela. Sad da ne duljim, evo malo slika uz koje će se vaše oči odmoriti, uvijek volim vidjeti te ljepotice koje su žarile i palile davno, davno! Ikone ljepote i glamura.

Audrey Hepburn


Maureen O'Hara

Dovima

                                                                Susan Abraham

Helen Bunney

                                                                      Grace Kelly

                                                                       Lucille Ball

                                                                        Myrna Loy

Rita Hayworth

Elisabeth Taylor

                                                                      Hedy Lamarr

                                                                        Natalie Wood

                                                                    Sophia Loren

                                                                       Marilyn Monroe


Gina Lollobrigida

Linda Darnell

                                                                 Lauren Bacall

Veronica Lake

Ava Gardner

Judy Garland

Gene Tierney

Olivia de Havilland

Vivian Leigh


Ovo je samo dašak tog  glamura, još je mnogo, mnogo modela, glumica, pjevačica, koje su bile zaista predivne. Dragoo mi je da se malo po malo vraća djelić tog glamura. Žene što prije trebaju shvatiti da za ljepotu nije potrebno mnogo, najbitnije je da volite i cijenite sebe takve kakve jeste. Uz malo truda možete biti predivne. I nemojte se oslanjati na to kako izgledaju dame na televiziji, za njihov izgleda se pobrinula cijela armija ljudi, niko, ali baš niko nije potpuno  savršen. Budite ono što jeste, živite svoj život, volite, cijenite, poštujte sebe, i drugi će to učiniti.

Broj komentara: 8:

 1. oh what a beautiful post my darling! you really made my tuesday night;) i love this hollywood beauties so much more than the actual ones!
  love and kiss,mary

  OdgovoriIzbriši
 2. Dear, I'm glad that you like the post. I really like the actress of the old Hollywood. Because these are real ladies, beauty and real women. They should be role models for us! Kisses

  OdgovoriIzbriši
 3. Strašno koliko su lepe, elegantne, negovane, odmerene, dame su u pravom smislu te reči.
  Stvarno lep post :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Hvala i u potpunosti se slažem s tobom!

  OdgovoriIzbriši
 5. Pravi je užitak pregledati ove fotografije, baš ti hvala za ovaj post :) Meni je Odri miljenica!!!

  OdgovoriIzbriši
 6. Ma ja se uopste ne obazirem na te komenare i poglede. Nosim ono sto volim. A ovo su bile prave dame, danas ih je malo.

  OdgovoriIzbriši
 7. obozavam te frizure! zanimljiv post, zanimljiva tema, bas mi se svidja :)

  OdgovoriIzbriši
 8. Zanimljiv blog, i post naravno, nastavit ću te pratiti.

  Super fotografije, posebno mi se sviđa Helen Bunney.

  OdgovoriIzbriši