subota, 24. prosinca 2011.

Old family photos!

Tonight I found box with old family photos. On this photos you can se my grandmother, grandfather, my dad,  my aunt, and many cousins. I've never met my grandmother and my grandfather, and that makes me so sad :/ These pictures are the only memories that reminds me on them. Both of them (grandmother and grandfather)  died during the war in Bosnia and Herzegovina, and my aunt died las year :( When I look at these pictures I feel that they are still here with me and my family.

Grandmother with my aunt!




My grandmother, grandfather, aunt, dad, cousins, and dog




My gradfather

 Grandfather and Grandmother



Zaista mi je bilo drago kad sam pronašla ove stare slike. Moj dido je bio profesionalni fotograf, pa je zbog toga mnogo, mnogo ovih slika. Sve su sačuvane u malim, žutima kutijama i na svakoj piše ime one osobe čije slike su u toj kutijicu. Imala sam želju odavno da nađem slike svoje majke, jer su svi oduvijek govorili da ja jako ličim na nju. Moji roditelji imaju nas troje (mene, brata i sestru), a samo ja ličim na tatinu familiju i jako mi je drago. Nekako i laska mi kad mi neka stara teta koja je poznavala moju majku kaže ista si ona, a to mi je i tetka govorila, a ipak ona je najbolje znala. Tetka je bila uz tatu jedina od naše uže familije, ali nažalost ona je umrla prošle godine, i to je bio jedan ogroman gubitak za mene. Iako je prošlo više od godinu dana teško mi je još uvijek, i uvijek će biti, ali trudim se da se prisjećam svih lijepih trenutaka provedenih s njom i onda mi bude malo lakše. Ponekad pomislim da su sve te priče kako ličim na majku i utjecale na to da volim ovo što volim, a to je modu davnih, lijepih, vremena, haljinice, cipelice, torbice, frizurice i sl. Gdje god ona bila sad, ja se nadam da me gleda, i da je ponosna na mene, kao što sam ja na nju mada je nisam upoznala, ali poznajem je kroz mnoge, mnoge priče koje sam čula o njoj. I ovo nije tužan blog, možda je na tren ispao takav, ali ovo je blog pun moga ponosa na moju divnu familiju s kojom ću se jednoga dana opet sresti :)))

Broj komentara: 12:

  1. old photos are <3 imam ih jos u arhivu ali cekam momenat da ih shareujem! Ovakve uspomene su priceless, zato uvijek treba izradjivati slike. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivno...a stari fotografa -kako je uzivao mogu samo zamisliti:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hej Pippy! Upravo sam naišla na tvoj blog i baš mi je super :)
    Zanima me znaš li gdje se mogu kupiti DVD-i sa starim filmovima? Zanimaju me sa Cyd Charisse.

    Sve najbolje povodom blagdana :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala puno i ja tebi želim sve najbolje.
    Što se filmova tiče, ne znam gdje se mogu kupiti, jer ja sve skidam sa stranica btjunkie.org ili Pirate bay, pa pogledaj tamo, možda nađeš. Sretno!

    OdgovoriIzbriši
  5. Im sorry you never met your grandparents. I know that would leave a hole in my heart too. So glad you have these amazing pictures to look back on now though.

    OdgovoriIzbriši
  6. Hi Pippy, i hope you had a merry christmas- Your family pictures are so great- i'm soory for you that you have never met your granparents- My grandma died along time ago- i had a great relatinship with her and i miss her a lot

    OdgovoriIzbriši
  7. isto obožavam stare obiteljske priče i fotografije, kod nas vise doma u jednoj prostoriji i svi se uvijek zagledaju u ta mala crno bijela čuda tadašnje fotografije. divno što si ih izvukla i podijelila ih s nama unatoč pomalo bolnim uspomenama. :)

    želim ti sve najbolje za blagdane! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Love your banner ;)
    Amazing photos, love the old photos like this !!

    Peace

    OdgovoriIzbriši
  9. jako mi je zao....:///
    al sam u sto vreme odusevljen a snagom i zivotom u tebi!!!
    predivna si!

    OdgovoriIzbriši