četvrtak, 8. ožujka 2012.

Happy women's day 8 March!



Eto dođe još jedan 8. mart - danas u gradu vidim tete, djevojke, djevojčice nose svijeće i poklončiće. Pa sam se zapitala koliko tih momaka, muževa sjeti se djevojci ili ženi pokloniti nešto mimo datuma poput 8. marta ili valentinova!?? Ne kažem da to treba biti poklon, nego neka lijepa riječ, gesta, mala pomoć u domaćinstvu, išta!

Malo koji, bar u mome okruženju. Ja sam po tom pitanju imala sreće, moj momak je nekako uvijek tu za mene, spreman pomoći u svemu. Ništa mu nije teško, mada sve odrađujemo kroz kompromis, ali ne znam ni ja šta da radi, kad ga zamolim za uslugu on to i učini ( osim kad mu dođe period zaboravnosti) - ali to je dio njegove osobnosti, ponekad simpatično - ponekad ne. :P I uvijek nađe način da me nasmije, iznenadi nekom sitnicom, neovisno o tome koji je dan...

Eh sad, da se vratim na 8. mart. Zapitate li se vi drage moje da li zaista muškarci moraju samo čekati na taj dan, da bi kupili dragoj buketić cvijeća, neku čokoladu, pomogli u kućanskim poslovima i sl!?

Ma koliko se mi pravili i glumili da živimo u modernom dobu, još je mnogo, mnogo onih zatucanih, koji misle da je žena stvorena da bi nekome bila "robinja" tj. služila za daljnju reprodukciju, kuhanje, pranje i odgajanje djece. Mnogo je onih koji ne mogu podnijeti činjenicu da je sve više i više samostalnih, čvrstih žena, koje se bore za svoja prava ( sramno je da se još uvijek moraju boriti). Zaista se naježim kad čujem razmišljanja pojedinaca na ovu temu.

Samo se nadam da će se žene nastaviti boriti za sebe, znati se postaviti, zastupati i stajati iza svojih mišljenja. Biti rame uz rame s muškarcima, pa čak i iznad, jer one su te koje nose djecu 9 mjeseci, one su te koje rađaju i odgajaju, one su te koje nose velike terete na svojim leđima, a da ih niko ne pita mogu li ga nositi


"Budi jako oprezan da ne rasplčešć ženu jer Bog broji njene suze. Žena je nastala od muškarčevog rebra, a ne od njegovih stopala da se po njoj gazi, ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka - ispod ruke da bude zaštićena i pokraj srca da bude voljena."


Eh, meni je poštar jutros donio nešto slatkoooooooooo yummyy 





Sve to je došlo uz ...


I poruku....


I ja se još jednom od srca zahvaljujem ovako javno.  - Pippy voli Lea!!!! :)))

A vama drage moje poručujem da ostanete, jake, staložene, i borbene -  ne dajte da vas gaze i pokažite da ste dorasle radu i životu u tzv. "muškom svijetu"
Sve najbolje vam želim!!!!

22 komentara:

  1. preeekrasan poklončić :)))

    seed-of-joy.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. just came across your lovely blog & really like it!
    definitely following you now & would love if you took a look at mine and tell me what you think!
    i'd be more than happy if you followed back!!! :)
    xxx love,

    http://pulcinellata.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  3. Ugledah poklon i sva sam se pretvorila u puppy eyes i awww :D. Predivno, stvarno :). Takvi pokloni više znače od bilo koje skupe stvarčice, znaš da je neko razmišljao o njima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s tobom, i on to već zna, da ja jako volim slatkiše, i da me to obraduje više nego ne znam ti ja šta :)

      Izbriši
  4. Sladak poklon, nema sta!
    Jako volim te "Volim te" cokolade-i lepe su, i vintege ;)
    Ja inace stalno dobijam nesto od dragog, zivimo zajedno i sve kucne poslove delimo, tako da i ne marim koji je dan-svaki je kao osmi mart.
    Nazalost-takvih je malo...izgleda da smo se ti i ja usrecile sa momcima, uzivajte....Svaka mu cast na cokoladama! ^^

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo tako, neka svaki dan bude poseban, a ne samo taj neki određeni datum...
      Neka ovo kod nas potraje, a i drugima želim da se usreće kao i mi :))

      Izbriši
  5. Jaoooo, kako je sladak, joj, raspilavila sam se, hehe :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jao Pippy divno, nista sladje nisi mogla dobiti od najlepsih zelja.
    Slatko, mislim da zivim za slatkise.
    Cim otvorim oci, pomislim na slatko!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ohh sooo sweet! :) Pokloncic je tako simpa! Nisam neki pristas 8. marta ni dana zaljubljenih, ali ovakvog poklona nebi se bas branila! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. awww, ovo je baš slatkoo :)
    sretan ti Dan žena (s malim zakašnjenjem)!

    OdgovoriIzbriši
  9. Hi! I just named your blog as one of my favourites with less than 100 followers! The rules of the "blog award" are that you name a few blogs with like with less than 100 followers and notify the blogger :). Keep up the great blog! I love reading it.

    OdgovoriIzbriši
  10. :D Jao za sladokusce kao sto sam ja, ovo bi bio odličan poklon. Slazem se. Ravnopravnost!
    Ja sam sa svojim momkom 6 godina u vezi, i svaki dan nam je kao novo zaljubljivanje, i svaki dan se sve vise volimo(ako je to moguće), glavna stvar je postovanje i iskrenost u vezi, obostrano.
    :D
    Zelim ti jos 100 godina sa momkom:))
    Kisses

    OdgovoriIzbriši
  11. Poklon je ekstra, samo težak izbor od koje prvo početi :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Slažem se sa svime što si napisala o ženama, žalosno je da se danas još uvijek moramo boriti za svoja prava, i još žalosnije, dokazivati i objašnjavati zašto je ta borba stvarna i važna.
    Slatkiši-mljac!

    Usput, imaš tag na mom blogu!

    OdgovoriIzbriši
  13. Sreća na onim liejpo dogojenim muškarcima koji razmišljaju trezveno i shvataju da pozicija žena u društvu nije to je nekad bila!!
    Ni moj dragi (hvala Bogu) ne čeka neki specijalan datum da bi mi poklonio nešto ili jednostavno pokazao ljubav. Ja mislim da je u tome i čar veze i ljubavi. Da se ona ne pokazuje samo na određene datume već svaki dan.

    Tvoj blogić mi se jako sviđa, a i to "prezime" *O'Hara* :)
    Uvijek sam bila luda za Scarlett O'Harom iz filma "prohujalo s vihorom", čak sam tu knjigu i za maturski odabrala :)

    U svakom slučaju, tvoj blog ću da pratim ubuduće :)

    http://ladybug4sunflower.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  14. Slažem se u potpunosti s tobom ( drago mi je da i ti imaš jednog takvog muškarca) i drago mi je da ti se sviđa moj blog.
    I ja jako volim Scarlett, ali prezime sam stavila zbog Maureen O'Hare, nju jakoo volim :)

    ..a sad idem da bacim oko na tvoj blog :)

    OdgovoriIzbriši