ponedjeljak, 27. siječnja 2014.

Post no. 216 - Džemperi :)




                                                             1. Čaj  - spreman
                                                             2. Pape - spremne
                                                             3. Playlista - spremna

E sad mogu početi ...


S tim da u zadnje vrijeme pišem o odjeći ili nekim modnim aksesoarima, odlučila sam da tako i nastavim, pa ću u ovom postu pisati ni manje ni više nego o džemperima. :)
Ja sam ih već odavno pripremila, ali zadesile nas proljetne temperature, u sred zime, tako da uopće nisam imala priliku da ih nosim. Užas!
S tim da nam je napokon došao snijeg, i zimske temperature ( koliko - toliko) mislim da je vrijeme da posegnem za džemperima koji su se krili tamo negdje u ormarima.
Iz tog razloga, danas sam morala prekopati ormare, opet postaviti topliju odjeću na mjesta koja su baš, baš na dohvat ruke. Iznenadila sam se nekim stvarima, onako bile su ostavljene i čekale su neka hladnija vremena, tako da sam skoro i zaboravila da ih imam.








Došlo je vrijeme za džempere, male, velike, one baš oversized i sl. Ja prije nisam bila neki fan džempera, ni sama ne znam zašto, možda nisam ni razmišljala o tome na koliko načina i s čim ih sve mogu kombinovati, ali  kad sam malo guglala, naišla sam na neke super ideje, i sad ih volim. Crveni, crni, bijeli, šareni, pleteni, končani, ma svi dolaze u obzir.
S tim da sad imamo veliki izbor raznoraznih ogrlica, kragnica i sl. dodataka i najobičniji džemper možete učiniti da izgleda wooow!!!




Ja sam se naročito obradovala oversized džemperima s perlicama, na koje sam totalno i zaboravila. Oni su napravljeni kao od kožnih trakica, i poteški su, možda ih zato i nisam toliko nosila, ali očito su kvalitetni čim su se prenijeli sa generacije na generaciju. :)




Mogu se kombinovati sa suknjama, običnim farmerkama, tajicama - sve zavisi kako ko voli. Kao što sam već rekla mogu se dodati i kojekakvi aksesoari ili kao što neke djevojke vole nositi sa oversized šalovima, - kako god džemperi su uvijek In, topli su,  udobni, i u ovo vrijeme su više nego dobrodošli.
Ukoliko želite neke neobične džempere, i džempere koje neće imati pola grada posjetite neki second - hand ili vintage shop, buvljak, neku pijacu i sl. tamo ćete sigurno uspjeti naći.

Ja sam svoje pripremila i jedva čekam da ih prošetam :) :)

xx

Broj komentara: 9:

  1. Super mi je taj veliki, plavi džemper! :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja jos uvijek nisam fan dzempera, ali ovaj na poslednjoj fotki mi se bas dopada! x

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej nikad se ne znaa, mozda postanes, isto je i sa mnom bilo :*

      Izbriši
  3. Tebi ove zime nece biti hladno naoruzala si se dzemperima.Lijep mi je taj plavi pravo,jedva cekam da vidim kad ga kombinujes :)

    http://mypersonalclosetbysamra.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jos je ovo samo dio dzempera uslikan, a red bi mi bio da.stavim neki outfit post
      :*

      Izbriši
  4. Meni su oversize dzemperi odlični i baš zbog njih volim zimu i zbog papi da se razumijemo, samo neka su velike, životinjskog oblika i tople, tvoje mi se baš sviđaju, gdje si ih kupila ???? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isto razmisljamo. Pape i oversized si zakon. Hahaha
      Pape s nakon.duge potrage.nađene u Fisu. :)))
      Xx

      Izbriši