srijeda, 5. prosinca 2012.

RED ROUGE!!!!

Da ne bi slučajno ispalo da opet zabušavam ( a to mi više ne pada na pamet) odlučila sam da napišem jedan post o svome omiljenom crvenom ruzu iliti karminu. Mislila sam napisati jedan post sa slikama nekog svoga outfita, ali punjač za digitalni mi ostao u drugom stanu, tako da nema ništa od slikanja, takoder ću vam kasnije pokazati paletu za šminkanje koju sam nedavno kupila, jer me Clio Make up malo ponukala da opet počnem korisititi raznorazna sjenila i sl. U glavnom o tome opširnije u drugome postu.
Mislim da ste svi do sada primijetili da skoro pa uvijek nosim crveni ruz, jednostavno je postao dio mene i svugdje idem s njim, mada u zadnje vrijeme malo ekspermentisem i sa bojama poput roe, narandzaste i sl, ali crveno je crveno. Do sada sam probala kojekakve ruzeve, kremaste, mat, ali najviše mi se svidio Miss sporty karmin sa mirisom lubenice. Inače volim taj miris, a karmin mi je preporučila prijateljica košta negdje oko 4KM, a dugotrajniji je i od nekih skupljih karmina koje sam imala ( mada odavno znamo da cijena više ne označava i kvalitetu)


S tim da je ovaj karmin nije taman, njega stavljam u toku dana, a navečer obično stavljam neku tamniju nijansu, nekada sam koristila Rimmel 166 Temptation:

a kasnije sam u istu svrhu počela korisiti karmin koji mi se jako svidio, dobila sam ga na poklon, a to je Lancome rouge baroque:




Danas zaista imamo veliki izbor karmina, ali je potrebni naći nijansu koja nam odgovara, Ponekad uz karmine koristim i odgovatajuće olovke za usne, da bih lijepo iscrtala linije usana, a kupila sam i četkice za karmine, tako da ih mogu vrlo lako da nanesem. Uz karmin obično na oči stavljam svijetle sjenke i tuš, ali kao što sam već rekla, sad ga kombinujem i sa tamnijim sjenkama.




Crveni karmin je oduvijek bio vrlo senzualan, a pošto mi i nemam baš vremena da vam opširnije pišem o njemu evo malo s neta informacija:




Riječ ruž dolazi od francuske riječi rouge, što znači crveno i zapravo sve do druge polovice dvadesetog stoljeća ruž za usne je bio definiran isključivo nijansama crvene. Već su žene u drevnoj Civilizaciji Doline Inda koristile svojevrsni ruž za usne dobiven od usitnjenog poludragog kamenja, a stare Egipćanke su ga izvlačile iz posebne vrste algi te miješale boju s jodom i bromom, što je dovodilo do teških bolesti. Kleopatra je svoj ruž pravila od drobljenih mravi i kosenila, koji su bogati prirodnim crvenilom, a za sjaj je dodavala blještavu tvar iz ribljih ljuski. Tijekom zlatne ere islamske civilizacije andaluzijski kozmetičar Abu al-Qasim al-Zahraw izumio je kruti ruž koji je bio usto parfimiran i oblikovan u posebnim kalupima. U srednjovjekovnoj Europi ruž je bio zabranjen od strane Crkve jer se mislilo da je "utjelovljenje Sotone" i "kozmetika za prostitutke". Ruž je počeo stjecati popularnost u Engleskoj u 16. stoljeću zahvaljujući kraljici Elizabeti I., koja je uvela stil bijelih lica i izrazito crvenih usana koje su u to vrijeme bile obojene mješavinom pčelinjeg voska i crvenila dobivenog iz biljaka. Prvi ruž u tubi proizveden je 1870. i nosio je naziv Prvi ruž u tubi proizveo je Guerlain 1870. godine i, premda već odavno zaboravljen, nosio je naziv Ne m'oubliez pas' oliti (u prijevodu Ne zaboravi me). Godine 1952. ruž je prvi put bio reklamiran u novinama u kampanji pod nazivom "Fire & Ice"







eto do idućeg posta  šaljem vam pusuuuu:



2 komentara:

  1. beautiful post!!Your blog is so lovely! I'm thinking, if you want, we can follow each other! It would be great!!
    http://laborsadimarypoppins.blogspot.it/
    xoxo Gloria

    OdgovoriIzbriši