srijeda, 19. studenoga 2014.

Snow. Christmas time, Christmas tree. New york.

New York, New York
I want to wake up
in a city that never sleeps...
 
Hello...

Ja mislim da otkako pišem na blogu uvijek moram da se dotaknem teme, praznika, pretprazničnog raspoloženja i slično. Ne znam da li je rano, ali sudeći po tome da su u trgovačkim centrima odavno izloženi ukrasi za jelke, i kojekakve novogodišnje đakonije - mislim da nije rano da se priča i piše i tome.
Uvijek kažem iako sam ja dijete ljeta, ja sam uvijek nekako više voljela zimu. Ne znam, valjda to tako naopako bude, jer moj A. je zimsko dijete, ali ne voli zimu nego ljeto. Ne bi nam ugodio i bog.
Mene su oduvijek privlačili ukrasi za jelku, lampice, ta topla atmosfera koja zavlada u ukrašenoj prostoriji. I sad iako imam 25 godina, ja se radujem tome kao i prije. Pod obavezno je gledati filmove sa božićnom tematikom, onako ušuškana u dekici, uz čaj, i miris cimeta.


Po prognozama snijeg bi nam uskoro trebao stići, ja se nadam da će biti onaj fini, što škripi pod nogama, jer ma koliko voljela snijeg, ne volim nikako bljuzge, i kad sve izgleda prljavo.


Ovako nešto dolazi u obzir.

 Jučer sam se "razboljela" kad sam vidjela u jednom trgovačkom centru kakvi su sve ukrasi došli. Ja bih ih sve sebi kupila. Sreća da moga A. ne ponese ta atmosfera kao i mene, pa me uspije i obuzdati. :)


Ovo će biti tek jedan u nizu postova posvećenim pretprazničnoj atmosferi. Eee tek treba čekati da padne snijeg, pa da se okite ulice, da kupim jelku i sve popratne ukrase... Bit će postova.

Mene naročito oduševljavaju slike New Yorka zimi,  pred Božić i Novu godinu. Sve je tako divno, Amerika, k'o Amerika može da priušti mali milion ukrasa, pa zato i sve izgleda tako divno. Mogu misliti kakav je tek doživljaj kad si tamo. :)



Za prvi post o praznicima bi bilo dosta slika, treba nešto ostaviti i za naredne dane, s tim da sam trenutno domaćica, moram naći načina kako da "ubijem vrijeme i dosadnu" kad se pojave. :)


Radujete li se vi snijegu i praznicima??

Lp xx

Broj komentara: 12:

  1. I ja bih voljela vidjeti New York zimi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Upravo napisah post na jako sličnu temu - vani miriše na snijeg a mene odmah glitter uhvatio :) Ove godine planiram nanovo kupiti pravo bozicno drvce (nismo ga imali dok je Puci bila s nama) pa se radujem ko malo dijete. Nema do tog mirisa bora u kuci, pa jos neke keksice uz to, svijetla.. Uf :) Ali moram izdrzati do pocetka adventa da krenem s ukrasavanjem. Zato i volim svoj rođendan, dan prije adventa pa sve krene s tim :)

    S nestrpljenjem ocekujem tvoje blagdanske postove!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Idem odmah da procitam post.
      Ja sam prije imala jelku, međutim mačak je to sve sredio, nije bilo dana da se nije popeo na nju. Sad opet imamo mačka, ali ovaj je baš miran, mislim da neće praviti problem.
      I ja jedva čekam da sve bljesne i bude predivno :)
      xx

      Izbriši
  3. Ovdje snijega sigurno nece biti :(. A kako smo `novi`nemamo nista od ukrasa, pa cemo uskoro u shoping po sve to, stvarno ne mogu docekati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaa se se shoppingu radujem kao malo dijete, haha ukrasi, ukrasi, ukrasi. :)
      Napiši post o tome, kad dođe vrijeme :)
      xx

      Izbriši
  4. Iako sam vise ljetni tip, ni ja ne mogu odoljeti praznicnoj atmosferi i svjezem snjezicu... *.*

    OdgovoriIzbriši
  5. Oh da, NY i snijeg. To je putovanje.

    OdgovoriIzbriši