srijeda, 27. ožujka 2013.

Meet my CATboy!!!! :D

Helloooooooo!!!!!

S tim da ova zima još ne popušta meni se nikako, ali nikako ne da da napravim neki outfit post. Najradije bih cijeli dan provela ispod deke. Ja mislim da mi tokom one prave kalendarske zime nije bilo toliko hladno koliko mi je ovih dana. I skoro cijelu zimu sam "izdurala" bez prehlade, a evo sad osjećam kao da me lovi gripa :/. Mada kod mene to uvijek bude nekako naopako, zimi zdrava, proljeće i ljeto ja gripam.
Da biste se uvjerili koliko je hladno pokazat ću vam slike svoga "Mačkoluda". Mnogi od vas su ga već vidjeli na mom blogu, a vi koji niste sad ćete upoznati moje "mačence", ludo mačence. :D

 On kadje shvatio koliko je vani hladno, opet je uzeo svoju dekicu, pokrio se, i odlučio da tamo provede cijeliii dan. Dobro izići će kojih 10-ak puta da jese, ali će se opet vratiti. Na prvim slikama sam ga probudila blicem, pa je malo zbunjen.

 Polako već tone u sad, pa i krije glavu šapicama, to uvijek radi kad spava :D

Malo je u transu :D 






Mnogi od vas koji pratite moj blog, imali ste priliku videti mog Mačkoluda, ok njemu je ime Mimi, ( jer smo u početku mislili da je curica, pa kad smo skontali da je dječak - kasno je bilo da se naviknemo na neko drugo ime). Ja njega zovem MAČKOLUD, jer je mačak, a lud hahah :D
Svi vi koji imate mačke, vjerovatno ste skontali, (a ako niste obratite malo pažnju), da mačka u biti imitira svoga vlasnika. Pa tako moj Mimi, ako mama na njega zagalami, vrati joj istom mjerom, tako što će mjaukati onoliko glasno koliko je i ona zagalamila. Pokupio je od NEKIH ukućana potrebu za hrkanjem, pa tako kad zaspe, čujemo kako hrče k'o veliki.
Mimi će uskoro napuniti 13 godina, masallah!!!! Za sve to vrijeme on nas nije prestao iznenađivati, svaki put kad pomislim, ok vidjeli smo sve od njega, on pokaže nešto novo.
Sad pročitajte ponešto o njegovoj užoj specijalnosti:
- Voli da se izležava, jede smoki ( i to kralj bi samo jednu vrstu - neće bilo šta), voli masline, orahe, slatko (iako će neko reći ne treba im davati slatko) njega to ne zanima, on će sam naći put do BAKLAVE ili nečega što ima u sebi situ / agdu i orahe.
 Kada ručamo ( naročito ribu ili piletinu) njega ćete naći u tatinom krilu, ili eventualnu u krilu nekog gosta kojem je ustupljeno tatino mjesto za stolom.
Iako mu stavimo da jede, da ne bi smetao za stolom, on će sjediti i gledati u nas, čekati da dobije još komadić piletine, pa će tek onda jesti svoje. Kod njega vrijedi ona: "Prvo jedemo tvoje, a onda svak' svoje".
Vjerovali ili ne ako želimo znati kakva je neka salama ili pašteta, prvo damo njemu da proba, ako je on odbije nemamo razloga ni  jesti. A ako ga hoćemo zavarati kad neće da jede neku hranu, pa pomiješamo dvije, on šapom to razdvoji i pojede samo onu koja mu se sviđa.
Kažu da mačka služi za umanjivanje stresa, ja ponekad mislim da više stresa ima zbog njega, jer on je nekad lud. HaHa
Na pitanje hoće li ujesti - nikad ne mogu dati konkretan odg. jer ne znam, to zavisi od nj. raspoloženja. Mislim nikad nije napao nekoga sa strane, samo ukućane napadne s vremena na vrijeme, ali razumijem ga, nekad ga toliko gnjave da meni dođe da nekoga ujedem - pa možete misliti kako je njemu.
I ono što me izluđuje kod njega, svaki dan. ali svaki ja očistim lug koji on izbaci iz svoga tzv. wc-a, samo okrenem leđa, on je opet ušao i sve istrpao van - ne znam valjda bez toga ne može da prepozna svoj wc.
Pozitivno je to što je inače čistunac, na prvom mjestu je sam sebi. Uvijek mora biti čist, ulickan, gleda u mene i briše šapu od tepih ili parket, zna da ja to moram očistiti.
Ali kako god okreneš, ja njega volim, volim, volim, i često se uhvatim, da pričam s njima. Da to neko čuje ( ko zna da sam sama kod kuće, a ne zna da imam mačka) rekao bi evo je puklaaaaaa!!!

ETo sad ste saznali nešto više o mom dječaku i sad vas pozdravljam, jer mi idemo ručati :D


Broj komentara: 19:

  1. Hjoojjjjj, kako slatka macaa, ukrašću je da se druži s mojim Fibijem :)
    Divan post <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaa!!! Ukradi ga, samo te upozoravam, on nije druželjubiv, sav je nekakav ljubomoran, hoće da je samo on u centru pažnje...

      Izbriši
  2. Kako je divan! Hoću i ja đinđer mačka! :D E, s ovim se definitivno slažem: "Kažu da mačka služi za umanjivanje stresa, ja ponekad mislim da više stresa ima zbog njega, jer on je nekad lud." Meni je moja mačka ponekad znala toliko živaca pojesti uništavajući moje stvari (nekoliko skupih slušalica, uništavanje bilježnica, skripti, a jednom prilikom mi je poderala papir na kojem su mi bila sva ispitna pitanja). XD Ta mačka kao da je imala fetiš na uništavanje meni bitnih stvari :D

    Ali naravno, dok me onako umiljato pogledala, mjauknula i počela presti ja sam glupača na sve zaboravila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahahaha ma da, svaka od njih ima svoju "užu specijalnost" svaka nešto voli po svome raditi. Moj voli čupati namještaj, zbog njega sve izgleda ofucano i otrcano hahaha

      Izbriši
    2. Vidis, sad si me podsjetila na namjestaj. Ustvari, to je sad unisteni namjestaj i to pogotovo fotelje, prozorske daske i tepisi.

      Izbriši
    3. Pa da, tako je i kod mene bilo, ali sad ima jedan tabure, i kod mene u sobi jedna korpa, na kojima on oštri kandže, a mi mu progledamo kroz prste, jer jadan negdje mora i to. I to njih čini nervoznim - ako nemaju gdje "oštriti kandže".

      Izbriši
  3. Ja imam macka, Ogi se zove ima 12 godina, ni na sta ne lici. Senilan je i pukao skroz. Zbog njega se moja ljubav prema mackama sve vise gasi, jer je on bas naporan i bezobrazan. Ali zao mi je kad ga vidim, druge macke ga tuku a on ostario pa nista ne moze. U bakinoj kuci imamo sporet i on tako skoci na rernu, oprzi se, ali dzaba mam upozorava. Demencija ga uhvatila :(....
    Zato je cuko druga prica.

    Mimi ti je bas sladak :)

    Uh sto se raspisah.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ejjjj i meni ga je žao :( Jer moj Mimi ima 13 godina, a sav je još poletan, razigran, ali znam da i mačke mogu imati kojekakve bolesti, isto kao i ljudi :(

      Izbriši
  4. Jel' i njemu jos uvek traje februar? Ja ne znam sta cu s' ovim mojim..:))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za čudo Božije ovaj februar je bio jako miran, inače ne možemo živjeti od njega, znao je toliko glasno mjaukati da ja stvarno ne znam šta su komšije pomišljale svaki put kad se začuju takvi zvukovi iz našega stana :(

      Izbriši
  5. mačkolud ti je zbilja sladak?
    je li velik?
    ja bih voljela jednog velikog, lijenog, debelog mačka sa ogromnom glavom. garfild je krivac za to. ali da je napolju, oko kuće, u stanu ne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaa!!!
      Mimi ima negdje oko 4,5 - 5kg još je sad sitniji nego prije. I on zna biti pravi ljenjivac, a s tim da je on mješanac perzijske mačke, on je samo za kuću, on apsolutno ne želi ići van, jedino na balkon malo iziđe, ali sad kad ga pustim na balkon moram ga imati na oku, jer luduje za pticama :P

      Izbriši
  6. omg so cute. i love your cat boy.
    <3 i have three cats, btw :)
    lovely greets
    maren anita

    FASHION-MEETS-ART by Maren Anita

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Awww thank you so much!!!!
      Do you have any pic. of your cats - I want to see them :D <3
      x

      Izbriši
  7. kako voooolim mackee =D preslatka jeee <3

    OdgovoriIzbriši
  8. Meeeeed medeni. Tako su tvtdoglava, pametna, divna, slatka, zajebana, opičena, neodoljiva ta divna stvorenja.

    OdgovoriIzbriši